Gas flasker
 

Gas er nok mest kendt som de gule gasflasker i jern, men for nogle år tilbage kom letvægt flaskerne hos Kosangas de hedder Kosangas Light de fåes i 2 størrelser som

5 kg og som 10 kg. Der fåes også en aluminun flaske i 10 kg. Der fås også 2 typer blå som er på 2 og 5 kg de heder CGI, også den kendet gule jern flaske fåes i 2, 5, 11, 17, 22 og 33 kg flasker.

Den typiske gasflaske til camping er Kosangas Ligth 5 eller 10 kg flasker, de er meget praktiske da de er lette og du kan altid se hvor meget der i flasken.

Alle de flasker som jeg har vist her bruger Click On Regulator/ventil som er den type som er mest brugt i Norden (nordeurpa)

Click On fåes i forskellige varianter.


“Hvad bruger man gas til”


De fleste vogne bruger gas til madlavning nogle vogne har så de varmer forbrugs vandet op med gas det vil sige det vand i håndvasken og evt. bruser.

De fleste vogne bruger gas til opvarming, der er flere former for opvarming den meste brugt er Truma 3002/5002 gas oven, i dyre vogne er der mange som har centralvarme det vil sige at man har et gas fyr og små radiator rundt i vognen og  nyrere vogne har også gulvarme som er varmet op af gas.

Når der er centralvarme i vognen er forbrugs vandet varmet op af gas.


Bruger du bare gas til at lave madlavning holder den meget længe.


Har du en campingvogn og kun bruger gas til madlavning så er en 5 kg.

Kosangas Ligth stor nok til en sommer, bruger du gas varme vil jeg tage en 10 kg Kosan gas Ligth.

Hvor mange gasflasker skal man have.Det er en fordel at man har 2 stk så hvis den ene løber tør kan du straks sætte den anden til, man kan få udstyr så den selv kobbler over på nr. 2 flaske automadisk.


Du kan få flere oplysninger om gas hos

Føroya Gassøla her....