Gjógv camping
 

Du kan også se det her......

https://www.youtube.com/watch?v=Mo_saoFCtvo

Faciliteter i Gjógv

Campingvogne.......... ca. 25 vogne.

Wc............................. Ja        (handikap wc)

Bad............................ Ja        (handikap bad)

Vaskemaskine........... Nej Men er på vel

Tørretrumle............... Nej Men er på vej

Køkken...................... Ja

Internet ......................Nej

Børnevenlig............... Ja

Underlag.................... Grus

Pris pr. campingvogn 200,00 kr. Pr. dag.

Pris for strøm............ 0 kr det er med i prisen.

Der er adgang til at tømme wc tank og spildevand på pladsen.

Der vand til byvand tilslutning til alle vogne og afløb

Åbning tid fra 1 april til 1 oktober

Kontakt person:

Gjóargarður

Tlf. +298 423171  Fax. +298 423505

Mail. info@gjaargardur.fo

Web side. www.gjaargardur.fo


Gjógv er en bygdFærøerne, ved den yderste nordøstkyst af Eysturoy, 67 kilometer fra Tórshavn. De højeste fjelde Slættaratindur (882 meter) og Gráfelli (857 meter) ligger mellem bygderne Eiði og Gjógv. Nordvest for Gjógv findes dalen Ambadalur. Ud for kysten på dette sted findes den største fritstående klippesøjle (188 meter) på Færøerne – kaldet Búgvin. På Búgvin yngler mange havfugle. Øst for Gjógv findes fjeldene Tyril (535 meter) og Middagsfjall (601 meter). Fra begge fjelde er der en flot udsigt over fjorden Funningsfjørður.

Den færøske grammatik bøjer alle bygdenavne. I tilfældet Gjógv hedder det i dativ við/frá Gjógv (ved/fra Gjov, ikke *í/úr Gjógv!), i genitiv til Gjáar (til Gjov) og gjáarfólk (folk fra Gjov).

Antallet af beboere er begrænset – kun 52 mennesker bor nu i Gjógv, men byen er et populært turistmål, både på grund af beliggenheden og byens charme.

I bygden findes et fiskeriopdræt, en betonelementfabrik og et hotel.

Gjógv er kendt for sine maleriske huse, den flotte natur og sin landingsplads, der ligger beskyttet i en slugt, færøsk Gjógv, som bygdenavnet også har sin oprindelse efter. Landingspladsen var livsnerve før vejen kom.

Fiskerbådene sejler helt ind i bunden af slugten, hvorefter de via en rampe trækkes op, så de ligger beskyttet, fri af bølgerne.

Kirken er fra 1929. Den er den første på stedet, og da den blev indviet 26. maj foregik gudstjenesten på færøsk – for første gang i den færøske kirkehistorie. Før kirken blev bygget, var Funningur bygdens kirke. Ved siden af kirken findes et mindesmærke for dem, der ikke kom tilbage fra havet. Den gamle dansestue blev 1986 renoveret og udvidet, og fungerer nu som bygdens forsamlingshus.

Skolen i Gjógv stammer fra 1884. Den er bygget i kampesten og husede tidligere op mod 50 elever;