Sóljuleiðir
 


Du kan også se billeder fra flere steder på Færøerne her....

Naturskønne ruter “Sóljuleiðir”


I 2015 havde arkitekt foreningen her på Færøerne arkitektdage og i den forbindelse kontaktede de Landsverk (vejdirektoratet) for at diskutere arkitektur, arkitektur handler ikke kun om bygninger, men også om planlægning af Infrastrukturen, og i den forbindelse er der valgt nogle naturskønne ruter som heder Sóljuleiðir og er opkaldt efter den færøske national blomst

 

Sóljuleiðir er nogle udvalgte veje som ikke er så meget trafik på længere og hvor der er en skøn natur, vejdirektoratet og VisitFaroislands står bag valget af disse ruter


Sóljuleiðir kan sammenlignes med de danske margaritruten og de norske turistveje hvor man kan køre langsomt og nyde naturen uden at genere trafikken.


Meningen med disse ruter er ikke at det skal gå hurtigt fra det ene sted til det andet, meningen er at køreturen skal nydes og der er lavet holdepladser hvor man kan stoppe op og nyde naturen.


Sóljuleiðir giver mulighed for at se naturen fra forskellige vinkler hvor man har en panoramaudsigt, og rundt om næste sving er udsigten mere begrænset med et flot vandfald.


Da man rejser rundt i bil har man mulighed at se flere steder på kortere tid i forhold hvis du rejser rundt til fods, og du ser landskabet fra en anden vinkel.


Sóljuleiðir giver en god oplevelse for dem der vil rejse rundt i bil, hvor du ser mange kontraster på kort tid både det store rum hvor man ser ud over en fjord og over til en anden ø eller mellemstore rum hvor du ser ind i en dal eller det lille rum hvor du ser ind i en kløft.  

Sóljuleeiðir

Gásadalsleið
Saksunarleið
Tjørnuvíkarleið
Um Eiðisskarð
Gjáarleið
Múlaleið
Runt Agnið
Oyggjarvegurin
Um Hovsegg
Um Hestin
Elduvíkarleið